2019 Doğu Ekspresi Tur Programı
Kalkış Yerleri: Ankara
PROGRAM
1 Gün: Ankara-Kars

Saat 17:30 'da buluşmamızın ardından TCDD Doğu Ekspresi yataklı vagonumuzda odalarımıza yerleşiyor yerleşiyor ve 18.00 dan itibaren uzun ve güzel bir tren yolculuğuna başlıyoruz. Seyahat süremizce Anadolu'nun her rengini mevsimden mevsime geçişini görme imkanına sahip olacağız. Akşam yemeği serbest olarak Tren Yemekli vagonunda alınacaktır. Gecemizi vagonlarımızda keyifli bir uyku ile geçiriyoruz. Bu gece Konaklama Trende Yataklı odalarımızda.



2 Gün: Ankara Kars Seyahati - Doğu Ekspresi

Gün boyunca Trende geçireceğimiz zamanımız ara duraklarda kısa bekleme anları ve bol bol fotoğraf manzaraları eşliğinde devam edecek. Akşam saatlerinde varacağımız Kars'ta otelimize transfer oluyor ve odalarımıza yerleşiyoruz. Akşam yemeği için otelimizden hareket ediyoruz.Karsın yerel yemeklerinin aşıklar atışması ile tadına vardıktan sonra otelimize hareket ediyoruz.



3 Gün: Ani Harabeleri Turu – Çıldır Gölü Turu
Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından otelimizden hareket ediyor ve Kars’a 50 Kilometre mesafedeki UNESCO Dünya Kültür Miras listesine dahil edilen Ani Harabelerini ziyaret ediyoruz. Hani derler ya “ Ani gibi yar; Bağdat gibi diyar olmazmış” diye. uzun bir süre Ermeni Krallarının başkenti olan bu şehir 1064’ten itibaren Selçuklu idaresine girmiş. Kent Surları, Ani Katedrali, Tigran Honents Kilisesi ve Türklerin bölgeyi fethinden sonra yapılan ve dolayısıyla Anadolu’nun ilk Camisi olan Manucehr Cami'ni gezdikten sonra Ermenistan'ın başkenti olduğu dönemlerde çarşı olarak kullanılan caddesinde yürüyerek bir Ateşgede tapınağının izlerini izledikten sonra Çıldır Gölü’ ne hareket ediyoruz. Çıldır Gölü'nde ilk olarak öğle yemeğimizi alıyoruz. Mevsim şartlarına bağlı olarak gölün kendi balığı olan Sarı Balık yiyebilirsiniz. Yemek sonrasında buz tutmuş Çıldır Gölü üzerinde At Kızağı keyfini yaşıyoruz. (Gölün yeterli seviyede buz tutmadığı veya buzların erimesi durumunda atlı kızak yapılamayacaktır.) Gölde ve restaurant çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında meşhur Kars gravyeri tadımı için mola veriyoruz ve otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği için verilen saatte sizlerle buluşuyor ve Kars şehir merkezine akşam yemeğine götürüyoruz. Konaklama Winter City Hotel’ de.

4 Gün: Kars-Ankara

Otelimizde aldığımız sabah kahvaltımızın ardından bugün gezimizde Kars merkezinde bir önceki gün eksik kalan görülmesi gereken yerleri tamamlıyor ve  Kars hava alanına geçiyoruz. AnadoluJet havayolları TK 7091 sefer sayılı uçuşu ile saat:11:00'da Kars - Ankara uçuşumuzun ardından saat 12:45'de Ankara Esenboğa havalimanına varıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Ankara Gar (17:55)
Notlar

Yataklı vagonlarda kompartmanlar 2 kişilik olup biri altta biri üstte olmak üzere yataklar bulunmaktadır.
Kompartman içerisinde Buzdolabı, Masa ve Lavabo (Tuvalet değildir) bulunmaktadır.
Yataklı Vagonlarda priz bulunmaktadır.
Yataklı Vagonlarda seferden önce yataklar hazırlanmaktadır.
Yataklı vagonda, vagonun başında ve sonunda, birisi alaturka diğeri alafranga olmak üzere 2 tuvalet bulunmaktadır.
Kompartmanların kapıları içeriden kitlenmekte olup dışarıdan kitlenememektedir.
Valizler yataklı vagonun içerisine konulabilmektedir.Her kompartmanda ısısını ayarlamak için panel mevcuttur.
Yemekli Vagon’da Çorba, Izgaralar, Meze ve Atıştırmalıklar, Alkolsüz İçecekler bulunmaktadır. (Yemeklerinizi ve Alkollü içeceklerinizi kendiniz getirebilirsiniz)


İptal Şartları

Turumuz toplamda 20 kişi olarak gerçekleşecektir. Paket tur fiyatlarımıza tüm vergiler dahildir. Ulaşım aracımızın tipi Midibüs modeldir. Ödemeler kredi kartı veya havale ile yapılmakta olup tüm bakiye tur satış esnasında tahsil edilmektedir. Diversotur öngörülen asgari katılımın sağlanamaması nedeniyle tur iptal bilgisini en geç 21 gün öncesinden yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile katılımcıya bildirerek turu iptal etme hakkına sahiptir. Tur rehberlerimiz Turist Rehberleri Hizmetlerine ilişkin yönetmelikte yer alan maddeler ışığında çalıştırılmaktadır. Tüketicinin, paket tur sözleşmesinin imzalanmasından itibaren 7 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkı bulunmaktadır. Genel Şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez. Gezi süresi 3 gece 4 gün olup 2 gece otel konaklaması yapılmakta olup 1 gece Doğu Ekspresi Tren Yolculuğunda geçmektedir. Tur esnasında rehberimiz belirtilen programa mümkün olduğunca uymak kaydı ile beklenmeyen hava ve yol şartlarına göre tur programında değişiklik yapabilir. Tur esnasında Diverso sözleşmeye aykırılığın; katılımcının kusurunun bulunması, sözleşme ifa sürecine dahil olmayan üçüncü bir kişinin beklenmeyen ve önlenemez bir davranışının bulunması, mücbir sebep, paket tur düzenleyici ve aracısının gerekli tüm özeni göstermelerine rağmen öngöremedikleri ve engelleyemedikleri bir olayın meydana gelmesi durumu hallerinde sorumlu değildir. Bu broşürde yer alan bilgiler paket tur düzenleyicisi ve aracısı için bağlayıcıdır.Turlarımızda koltuk oturma planlaması rezervasyon sırasına göre yapılmaktadır. Koltuk değişimi ( rotasyon ) uygulamamız bulunmamaktadır. Turlarımızda araçlarımızın 3 ve 4 numaralı koltukları rehberlerimiz için ayrılmakta olup misafirlerimize verilmemektedir. Tüm turlarımız ve servislerimiz için belirnenen noktalar dışında kesinlikle misafir alınışı ve bırakılışı yapılmamaktadır.

https://www.tatildanismanim.com/dogu-ekspresi-turu

Meşrutiyet Mahallesi Selanik Caddesi No:52/6 Kızılay/Çankaya/Ankara
03122664444


Bu çıktı 26.04.2024 05:58 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.